onsdag 23. mars 2011

It og nettvett - egentlig en kommentar til Kjell Gunnar sin blogg, men ikke alt det tekniske som funket..

Italia er stedet fortiden, akkurat vært i Milano og nytt våren. Der var det også skoleklasser på museumsturer.
Facebook er et hett tema. Også i vår nabokommune, Molde, er facebook stengt for elevene. en kan diskutere seg blå på hva som er fornuftig eller ikke,vil introdusere dere til en spennende WEB side; http://skoften.no/
Hadde en interessant samtale med skolens IKT ekspert/ansvarlige i dag tidlig. Han hadde akkurat hatt sin faste morgentur på Skoften, rukket å legge inn bilder og nyheter på hjemmesiden og sprudlet av energi. Det som er viktig er at vi lærer elevene å bruke datamaskinen og utnytte den på en helt annen måte enn det de kan og gjør hjemme; spill og facebook. Gi dem spennende tverrfaglige utfordringer, sette ut et kamera i naturfagtimen, lage hjemmeside/blogg i foto/data timen- kjøre et prosjekt. Fersk som jeg er visste jeg for lite om kommunen sine planer på IT sida- etter dagens samtale har jeg fått sendt planen over- og nå kan jeg etterspørre den samt tenke nytt. Gleder meg.
Lære elevene nettvett- ja! Kanskje involvere foreldrene enda mer også.

2 kommentarer:

  1. Har stiftet spennende bekjentskap med Skoften! Flott nettside! Men jeg sleit med finne ut hvem det er som står bak den. Hvem er ansvarlig for sida? Dette er en av de tingene det er viktig å få barn og unge til å undersøke, som en del av opplæringa i nettvett.

    Tror du elevene kunne bruke blogg (som er en enkel nettside), eller andre "lignende" plattformer i utforskende læringsstrategier?

    SvarSlett
  2. Skoften er ei fin side! Hvorfor har den dette navnet? og hvem står bak lurer også jeg på. Anbefaler deg å lese litt på en blogg jeg følger. Lærer som bruker blogg i undervisningen-:) http://deadcertainties.blogspot.com/2011/03/blogging-har-gjort-meg-til-en-bedre.html

    SvarSlett