søndag 20. mars 2011

Aksjonslæring i Milano

Langhelg i fantastisk vårvær. Masse shopping, museum, kirker og katedraler. Ømme føtter, men fylt av fantastiske opplevelser. 5 damer på tur- mor med døtre og "svigerdøtre" har opplevd SPA og fantastisk mat. Den mest reisevante holdt seg i bakgrunnen, kunne nyte å ikke være reiseleder, den eldste sørget for at alle til enhver tid hadde det fantastisk bra i tillegg at hun fikk frisket opp sin kunsthistorie, den mest frempå og største livsnyteren gikk med reisehåndboken i hånden, verdensvant på høye heler, kom i snakk med alt fra politi til pikkolo, har lært en masse nye ord og gikk strålende avgårde til Bergensflyet med eksklsiv nyinnkjøpt veske. Småskolelæreren talte til 5 og sørget for at alle var på plass tilenvher tid mens den siste av oss beholdt fornuften i alle situasjoner.


 Jeg så frem til en helg uten ansvar, tok ikke med jobb, bare studier. Brukte fly og bussreiser nedover til å sove og lade batteriene. Full av inntrykk satte jeg meg på flyet hjem igjen med Tom Tiller i hånden og har fått lest noen kapittel om aksjonslæring. Spesielt tenkt på oss 5 og Dreyfus modellen- hvor ulike vi er med bakgrunn av de ulike erfaringene vi har. Læringstrappa og de ulike nivåene vi er på i denne sammenhengen. Tror vi har gjort oss noen erfaringer innenfor aksjonslæringen, er nok bare jeg som har tenkt den tanken,men sitatet; Styrken i aksjonslæringen er at personene  i organisasjonen blir mer oppmerksomme på og kan nyttiggjøre seg det som allerede er der av kunnskap og genererer læring ut av de foreliggende erfaringer ved at de refortolker gårsdagens erfaringer i lys av dagens og morgendagens. (Tiller 2006) har vi iallefall brukt- uten de store diskusjonene enn uenighetene, men ved hjelp av alle våre ulike erfaringer og bakgrunner har alle hatt en flott helg.
Mine høydepunkter; Madonna og barnet- Leonardo da Vinci 1515, Magnoliaen i full blomst- kjenner lukten fremdeles og 246 trappetrinn til toppen Duomen med fantastisk utsikt over Milano. Vi rakk nok ikke over alle de 3500 statuene utvendig- men de 52 massive søylene inne fikk vi sett

Kjapt blogget mens resten av reisefølget spiste middag på Gardermoen.
Jeg kommer sterkere tilbake til uken..

1 kommentar:

  1. KOmmer ENDA sterkere tilbake? Slike utflukter - kall dem gjerne aksjonslæring - stimulerer tanken til nye sprang, og uten at man aner hvorfor eller hvordan, tenker man plutselig tanker man ikke ante at man skulle tenke. Jeg ser fram til fortsettelsen.

    SvarSlett