fredag 25. mars 2011

Blogg i undervisning.

1. klasse ved  vår skole er såvidt i gang med blogging. Vi startet i høst et prosjekt" skrive seg til lesing" ved hjelp av CD ord. Aldri har 1. klassingene knekt lesekoden så fort. Et fantastisk tilpasset redskap med umiddelbar respons på lyd. Elevene sitter ved hver sin tynnklient med headset på, når de skriver en bokstav kommer lyden umiddelbart, så hele ordet. Dette er delt opp i tre nivå. De er nå fullt i gang med å skrive egne lesebøke. De er kjempeflinke. Neste steg er egen lukket blogg på skolen sitt system. Kjempespennende, og jeg glede meg til fortsettelsen.

4 kommentarer:

 1. Dette høres spennende ut. Kanskje kan dette også brukes i spesialundervisning? Vet du hvor jeg kan skaffe meg mer informasjon om CD ord?

  SvarSlett
 2. Høres interessant ut. Jeg er spesielt interessert i hvordan dette fungerer på sikt for de som strever litt med lesing og skriving - må vel være et pluss å få høre og se lydene på samme tid!

  SvarSlett
 3. Kunne du si litt om hvordan dere har tenkt å bruke bloggene, hvordan dere setter elevene i gang, hvilke råd/retningslinjer dere evt. gir osv.
  Skulle likt å smugtitte på bloggene elevene skriver...

  SvarSlett
 4. Dette vil jeg høre mer om ! Enig med Gro og kommer plutselig tilbake !

  SvarSlett