torsdag 22. september 2011

Nasjonale prøver II.

Meldingen som i dag lå på Udir. Jeg gledet meg visst litt for tidlig.

Nasjonale prøver i engelsk 5. trinn - prøven stenges for gjennomføring 21. september, klokken 11.15: På grunn av store tekniske problemer med gjennomføringen av nasjonale prøver i engelsk 5. trinn vil systemet stenges resten av uken. Vi er i dialog med teknisk leverandør for å løse problemet. Vi kommer til å lukke systemet for nye pålogginger i dag onsdag 21. september klokken 12.00.
Vi beklager alle ulemper dette medfører for skolene.
Mulig å gjennomføre prøven med pedagogisk formål
Det vil bli anledning til å gjennomføre nasjonale prøver i engelsk 5. trinn i uke 46. Prøvene vil da kun ha et pedagogisk formål. Resultater fra årets prøvegjennomføring blir dermed kun tilgjengelig på gruppenivå. Det vil ikke bli rapportert resultater fra prøven i engelsk 5. trinn på nasjonal, kommunalt eller skolenivå i år. Gjennomføring i uke 46 vil være frivillig for skolene. Skoler som gjennomførte prøvene tirsdag og onsdag kan ta kontakt med Utdanningsdirektoratet dersom de ønsker ny prøvegjennomføring.
Nasjonale prøver i engelsk for 8. trinn vil gå som normalt i uke 39.

Vet rett og slett ikke om vi skal ta en ny runde i 5. klasse.

Anne Kristine

1 kommentar:

  1. Burde slike prøver egentlig ha noe annet enn pedagogiske mål? Enda litt fra min lesning:Gert J.J. Biesta reiser i boka Good Education in an Age of Measurement spørsmålet: måler vi det vi verdsetter? Eller verdsetter vi kanskje det vi måler (fordi det kan måles)? Og helt grunnleggende: burde vi ikke i stedet for å spørre hvordan vi organiserer - og leder - effektiv undervisning, stille spørsmålet hva vi mener er god utannelse (education)? Har ikke kommet så langt siden jeg fikk boka i går, men dette er tankevekkende. Og Biesta skal delta på PLUs personalseminar i Åre like før jul i år.

    SvarSlett